Naši psi

 

Vsi so bernski planšarski psi, dobrodušni velikani in prisrčni živahneži, a vsak je po svoje drugačen in neponovljiv. Življenje z berniji je preprosto, če znaš prisluhniti njihovi svojstveni "govorici", lahko pa tudi hudo naporno in zapleteno, če podcenjuješ njihovo občutljivo naravo in zanemariš njihovo željo po delu ter družabnosti. Pri nas se iz dneva v dan izkazuje prvo, saj drug drugemu beremo besede v očeh.

 

S KLIKOM NA FOTOGRAFIJO PSA BOSTE IZVEDELI ŠE VEČ!

Only For Me z Deikowej Doliny - Ola

CH SLO - PRVAKINJA SLOVENIJE V LEPOTI

pol. 9.4.2011

 

Ola je pripotovala od daleč, prav z roba Evrope, s severa Poljske. Izvrstno se je vključila v naše krdelo, zrasla je v živahno in ubogljivo psičko. Z njo smo obiskali nekaj razstav in odlične ocene niso izostale. Tudi vzrejni pregled je opravila z odliko.

Blueberry Bernieshine - Berry

8.12.2006 - 28.06.2015

 

CH SLO - PRVAKINJA SLOVENIJE V LEPOTI

pol. 8.12.2006

 

Naša "Borovnička" je bila izbranka iz drugega legla Celline. Po očetu je podedovala robustno postavo in umirjenost, njen zaščitniški značaj pa je najbolj izkusil starejši brat Adis. S svojim prijetnim značajem in trdnim zdravjem se je izkazala za odlično vzrejno psičko.


 

 

Adis Bernieshine

4.5.2005 - 16.12.2015
 

CH BIH - PRVAK BOSNE IN HERCEGOVINE V LEPOTI
CH CRO – PRVAK HRVAŠKE V LEPOTI
CH SLO - PRVAK SLOVENIJE V LEPOTI
CH SLO VET - SLOVENSKI VETERANSKI PRVAK
 

pol. 4.5.2005

 

Poseben je bil že kot mladiček v številčnem prvem Cellininem leglu, poseben je še danes. Njegova mogočna pojava je pravo nasprotje njegovemu prijaznemu in strpnemu značaju. Ko se pokaže vprežen v voziček, je že na daleč videti, da mu je bilo to opravilo položeno v pasjo zibelko. Izkazal se je kot nežen snubec in odličen plemenjak, o čemer priča kakovostno potomstvo doma in v tujini.

Daiclaps Cellina

2.6.2002 - 6.7.2012


Ob imenu Celline, naše prve bernke, vedno pomislimo na pasjo popolnost: robustni bernski zunanjosti se je pridružil idealen značaj. Ubogljiva, skromna in ljubezniva, to je bila naša Cellina.


V začetku junija 2012 je dopolnila deset let. Minila so, kot bi mignil. Ko je kot krepak mladiček pripotovala iz bližnje Italije, si nismo mislili, da je to začetek naše Bernieshine dinastije. Kot njeni potomci tudi ona ni velikokrat videla veterinarja od blizu. Njene odlične ocene na razstavah so nas navdušile in smo se tja nato z veseljem vračali z vsemi našimi psi.

Ona je »zakrivila« štiri prelepa legla in njenih 31 mladičkov je v naš dom prineslo nepopisno veliko veselja in mnoge nove prijatelje. Njena Adis in Blueberry, ki sta ostala doma, sta podedovala vse njene vrline. Kot izkušena mama je prizadevno pomagala pri negi in vzgoji vseh mladičkov, svojih, pa tudi tistih od Berry.